De Abruzzen, oftewel Abruzzo, is een regio in zuidelijk centraal Italië ter hoogte van Rome. De naam is afgeleid van het Latijnse Aprutium, wat ‘land van de zwijnen’ betekent. Abruzzo is uniek door de vruchtbare grond en haar klimaat.
In Abruzzo zijn 4 grote natuurparken te vinden. Hier wordt de rijke bergflora en fauna van de regio beschermd. In het wild vind je in Abruzzo onder andere bruine beren, Apennijnse wolven, gemzen, wilde zwijnen, stekelvarkens, arenden en gieren.
Beroemde producten
Abruzzo wordt door de grote tarweproductie ook wel de broodmand van Italië genoemd. Wat maar weinig mensen weten is dat er op de hoogvlakten bij Navelli Saffraan wordt geteeld. Nog een leuk feitje: veel beroemde Italiaanse koks zijn uit deze regio afkomstig. Enkele wereldberoemde producten zijn ‘confetti’ en aglio rosso uit Sulmona, schapen arrosticini, spaghetti alla chitarra en de prestigieuze Montepulciano wijn.
De producten die wij aanbieden bij Mangiabruzzo zijn bereid met uitsluitend lokale ingrediënten. Het overbrengen van de kennis over deze producten is één van de pijlers van de Abruzzese culinaire cultuur.
Kaas
Oorspronkelijk het basis basisvoedsel voor de herders van vroeger. Zij reisden rond met hun kudde schapen en bezochten verschillende weiden om zo de unieke smaak aan hun kaas te krijgen. Pecorino is de meest voorkomende kaas in Abruzzo. De harde schapenkaas is er in vele variaties: qua rijpingstijd variërend tussen de veertig dagen en twee jaar. De pecorino die wij aanbieden wordt gemaakt met dezelfde traditionele technieken als vroeger. Dit zorgt ervoor dat de kaas zijn unieke smaak en karakter behoudt.
Truffels
De truffel is een zeldzame en kostbare paddenstoelensoort die over de hele wereld wordt beschouwd als een exquise delicatesse. Truffels groeien in de vochtige grond tussen de wortels van eiken, iepen en dennen. Ze worden gevonden met behulp van varkens, wilde zwijnen of honden. Ze zijn kostbaar omdat ze schaars zijn en niet kunnen worden gekweekt.
Vlees(waren)
Wild zwijn staat vaak op het menu in Abruzzo. In stoofpotjes verwerkt, men maakt er worst van of het vlees wordt gegeten als een lekker medaillon met garnituur. Naast wild zwijn wordt lamsvlees veel gegeten, bijvoorbeeld Arrosticini (lamsvlees geregen op een stok). Ook varken vind je uiteraard terug. Kenmerkend voor de regio is dat het hele dier gebruikt wordt.
Op de site vindt u naast de producten ook diverse traditionele recepten terug. Kijk rond en ontdek. Zodra u de producten hebt geproefd bent u verkocht!