Over ons

OVER ONS 

OVER ONS


Enrico Cantelmi

De van oorsprong Italiaan, Enrico Cantelmi reist een aantal keer per jaar af naar Italië om nieuwe bijzondere producten te vinden. Hij zoekt en bezoekt specifieke en kleine producenten met lage productiepercentages en die leven naar het concept van Italiaanse slow food. Alle boeren die werken met Mangiabruzzo kennen Enrico persoonlijk. Want alleen het opbouwen van een goede relatie met de producenten zorgt ervoor dat wij over alle producten precies kunnen vertellen hoe ze zijn gemaakt en wat het verhaal achter de Italiaanse boeren is. 

In 2015 is Enrico, die inmiddels al 10 jaar in Nederland woont, is hij gestart met MangiAbruzzo vanwege het gebrek aan kwalitatieve Italiaanse voedselproducten. Enrico zegt ook wel; “Ik miste de authentieke geur van goede producten van het platteland’. 

Zijn passie voor lekker eten en bijzondere wijnen bracht Enrico tevens op het idee voor een nieuw project dat hij is gestart in 2018. Hij zocht naar een manier om mensen zijn producten te kunnen laten proeven aan tafel. Zo ontstond Olido! in Amsterdam Oost aan de Hogeweg. Kom gezellig langs en proef onze producten en Enrico vertelt je graag de verhalen achter de producten! 

BEWUST ETEN


Presidio Slow Food 

Tegenwoordig weten veel mensen niet precies wat ze eten of waar dit eten vandaan komt. MangiAbruzzo’s producten worden daarom zorgvuldig en door ons persoonlijk geselecteerd. En dus weten we van elke kaas of worst die we verkopen precies weten met welke ingrediënten hij is gemaakt. Wij hopen zo het bewustzijn bij consumenten te verhogen en tegelijk mooie, eerlijke en bovenal lekkere producten te verkopen.

Presidio Slow Food staat voor traditionele producten en productieprocessen. De groep richt zich op het beschermen en in stand houden van traditionele voedsel-ecosystemen. Daarbij staat een eerlijke prijs voor de producent hoog in het vaandel.

MangiAbruzzo biedt kwaliteit en weet van elk product de oorsprong, de geschiedenis en het productieproces. Kom proeven en maak samen met ons de reis door de smaken van de Abruzzen.

Topkwaliteit
producten

Onze producten zijn van Italiaanse topkwaliteit en uniek verkrijgbaar in Nederland. Proef een stukje Italië exclusief bij ons! 

Presidio 
Slow Food

MangiAbruzzo levert een aantal Presidio Slow Food producten. Hiermee bent u als klant verzekerd van kwaliteit en een eerlijke prijs.

Snelle levering

Ons ondersteuningsteam staat hier voor u klaar om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. U krijgt altijd de hulp die u nodig hebt. 

Proef bij Olido!

Nog niet overtuigd? Kom onze producten proeven in ons proeflokaal en restaurant Olido! 

ONZE HERKOMST


De Abruzzen

De Abruzzen, oftewel Abruzzo, is een regio in zuidelijk centraal Italië ter hoogte van Rome. De naam is afgeleid van het Latijnse Aprutium, wat ‘land van de zwijnen’ betekent. Abruzzo is uniek door de vruchtbare grond en haar klimaat.

In Abruzzo zijn 4 grote natuurparken te vinden. Hier wordt de rijke bergflora en fauna van de regio beschermd. In het wild vind je in Abruzzo onder andere bruine beren, Apennijnse wolven, gemzen, wilde zwijnen, stekelvarkens, arenden en gieren.

Beroemde producten
Abruzzo wordt door de grote tarweproductie ook wel de broodmand van Italië genoemd. Wat maar weinig mensen weten is dat er op de hoogvlakten bij Navelli Saffraan wordt geteeld. Nog een leuk feitje: veel beroemde Italiaanse koks zijn uit deze regio afkomstig. Enkele wereldberoemde producten zijn ‘confetti’ en aglio rosso uit Sulmona, schapen arrosticini, spaghetti alla chitarra en de prestigieuze Montepulciano wijn.

De producten die wij aanbieden bij Mangiabruzzo zijn bereid met uitsluitend lokale ingrediënten. Het overbrengen van de kennis over deze producten is één van de pijlers van de Abruzzese culinaire cultuur.

Kaas
Oorspronkelijk het basis basisvoedsel voor de herders van vroeger. Zij reisden rond met hun kudde schapen en bezochten verschillende weiden om zo de unieke smaak aan hun kaas te krijgen. Pecorino is de meest voorkomende kaas in Abruzzo. De harde schapenkaas is er in vele variaties: qua rijpingstijd variërend tussen de veertig dagen en twee jaar. De pecorino die wij aanbieden wordt gemaakt met dezelfde traditionele technieken als vroeger. Dit zorgt ervoor dat de kaas zijn unieke smaak en karakter behoudt.

Truffels
De truffel is een zeldzame en kostbare paddenstoelensoort die over de hele wereld wordt beschouwd als een exquise delicatesse. Truffels groeien in de vochtige grond tussen de wortels van eiken, iepen en dennen. Ze worden gevonden met behulp van varkens, wilde zwijnen of honden. Ze zijn kostbaar omdat ze schaars zijn en niet kunnen worden gekweekt.

Vlees(waren)
Wild zwijn staat vaak op het menu in Abruzzo. In stoofpotjes verwerkt, men maakt er worst van of het vlees wordt gegeten als een lekker medaillon met garnituur. Naast wild zwijn wordt lamsvlees veel gegeten, bijvoorbeeld Arrosticini (lamsvlees geregen op een stok). Ook varken vind je uiteraard terug. Kenmerkend voor de regio is dat het hele dier gebruikt wordt.

Op de site vindt u naast de producten ook diverse traditionele recepten terug. Kijk rond en ontdek. Zodra u de producten hebt geproefd bent u verkocht!
Share by: